joi, 29 martie 2012

Beneficiile uleiului de cocos

Cu totii stim ca grasimile saturate sunt nocive pt organism, uleiul de cocos desi contine astfel de grasimi nu este nociv din contra.O explicatie a acestui fenomen este aceea ca nu toate grasimile saturate sunt create la fel. Mai mult, se pare ca grasimile saturate din uleiul de cocos fac mai mult bine decat rau; cercetarile au aratat ca imbunatatesc sanatatea inimii, ajuta tiroida, accelereaza metabolismul,sunt benefice sistemului imunitar, ajuta la pastrarea unei greutati normale si chiar in cura de slabire.
Uleiul de cocos presat la rece se foloseste atat extern, cat si intern.Are o consistenta cremoasa, iar la temperaturi mai ridicate devine uleios si se topeste foarte usor in contact cu pielea. Pe perioada verii se poate pastra la frigider, deoarece va avea o consistenta mai untoasa si iti da o senzatie placuta de racoare la aplicare.Toate beneficiile uleiului de cocos se datoreaza unor componente precum: acidul lauric, acidul capric, acidul caprilic, antioxidantii, vitamine si minerale.Dar sa enumeram cateva din beneficiile uleiului de cocos:

Masca de par- se aplică uleiul de cocos pe toată lungimea firului de păr, se insistă pe rădăcină, după care acoperiti cu un prosop cald, după ce trec minim 30 de minute(ideal ar fi 2-3 ore sau chiar toata noaptea), spălaţi bine părul, va fi necesar să îl şamponaţi de două ori pentru a îndepărta tot uleiul.

Solutie pt matreata -se aplică pe pielea capului simplu şi se lasă să acţioneze minim 5 minute, după care spălaţi părul în mod normal.

 Crema de corp-uleiul miroase grozav şi poate fi aplicat simplu dupa baie, in contact cu pielea umeda se topeste sau puteti combina cu uleiul de măsline şi cel de jojoba, în părţi egale .Pt hidratare adaugati cateva picaturi de ulei in apa de baie un adevarat rasfat pt piele.

 Exfoliant de corp amestecati cu zahar brun sau sare grunjoasa si masati corpul.
Balsam de buze-aplicaţi o picătură pe buze, va arăta ca un gloss foarte strălucitor sau îl puteţi combina cu untul de shea şi cel de cacao, o picătură de extract de stevia pentru gust şi obţineţi un balsam de buze delicios.

Crema de ochi -hidrateaza pielea sensibila din jurul ochilor, în plus poate fi folosit si ca demachiant pt ochi, curata chiar si rimelul.

Acnee-amestecati miere cu cateva picaturi de ulei de cocos si aplicati ca o masca. Datorita proprietatilor antimicrobiale, va lasa tenul curat si fin.

Factor de protectie solara-ofera un grad de protectie solara ridicat, poate fi aplicat si dupa expunerea la soare, va lupta împotriva radicalilor liberi.

 Atunci cand este aplicat pe zgarieturi, uleiul de nuca de cocos formeaza un mic strat chimic care protejeaza rana de praful exterior, bacterii si virusi. Uleiul mareste viteza de vindecare a vanatailor prin repararea tesuturilor deteriorate.

Ajuta la lupta impotriva imbatranirii pielii, la reducerea ridurilor, fara a irita pielea. Acesta este utilizat in mod frecvent pentru fabricarea produselor scumpe pentru ingrijirea pielii.
Fiind un ulei gras, in alimentatie, il putem folosi la fel cum folosim untul, putem unge felii de toast, ca si garnitura pt legume, trebuie sa stiti insa ca el nu trebuie congelat deoarece se deterioreaza.Folosit intern uleiul de cocos ajuta:
  •  In curele de slabire, favorizand digestia si impiedicand depunerile de grasime.
  • Trateaza ulcerul, datorita acidului lauric care ucide bacteria Helicobacter Pylori care cauzeaza aceasta afectiune.
  • Mentine un nivel normal al colesterolului, reducand cantitatea de colesterol rau.
  • Imbunatateste functiile rinichilor si are proprietatea de a dizolva pietrele deja formate.
  • Controleaza glicemia, cu rol important in prevenirea si tratarea diabetului zaharat.
  • Previne problemele cardiovasculare, controland eficient tensiunea arteriala.
  •  Întăreşte sistemul imunitar, având acţiune antibacteriană, antiparazitară, antivirală
Persoanele care au un regim alimentar echilibrat si care au grija de sanatatea lor pot fi recunoscute dupa piele.Substantele ce se gasesc in nuca de cocos ajuta pielea atat din interior, cat si din exterior, are capacitatea unica de a hrani si de a vindeca pielea. Uleiul din nuca de cocos face pielea neteda si matasoasa.


3 comentarii:

  1. Excelent articol.Eu il folosesc de cateva luni ca masca de par,hidratant corporal si pentru ten (si pentru zona ochilor si hidratarea buzelor).Imi amintesc ca m-am bazat pe el si in zilele geroase,pentru hidratarea pielii mainilor.Il pastrez mereu la frigider,pentru ca am inteles ca nu-si schimba proprietatile la trecerea de la temperaturi scazute la ceva mai ridicate (contrar untului de shea).Eu nu voi renunta la uleiul de cocos vreodata.
    Multumim de articol!

    RăspundeţiȘtergere
  2. E foarte bun intr-adevar, eu l-am folosit pt matreata mi-am dat pe par, este eficient desi lasa parul un pic cam gras dar daca samponezi de 2-3 ori e ok, dar sunt tare curioasa sa-l incerc si pe cel comestibil.

    RăspundeţiȘtergere
  3. Incearca uleiul de cocos pt ciocolata raw,e delicioasa.Cel comestibil se poate folosi si extern, in cosmetica.

    RăspundeţiȘtergere